fbpx
Hypnoterapi • TPHuset.dk
1950
page,page-id-1950,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hypnoterapi

Er det ikke noget med, at man løber rundt som en høne?

Hypnoterapi er terapi under hypnose. Forstået på den måde, at jeg hypnotiserer dig og laver terapi, mens du er i hypnose.

Du vil hele tiden kunne høre hvad jeg siger, og hele tiden være med i samtalen. Du er altså ikke helt væk, så du bagefter ikke ved, hvad der er sket eller sagt. Den form for hypnose er ikke brugbar, når jeg skal lave terapi med dig. Så skal vi jo kunne tale sammen og du skal kunne reflekterer og svare.

 

Fantastisk til alle de uvaner, du gerne vil af med.

Hypnose bruges mest til, at hjælpe folk med, enten at komme af med noget de er trætte af. Som en dårlig vane f.eks. rygning eller sukkertrang, søvnbesvær eller angst. Eller, til at starte med noget, som de gerne vil have som vane. F.eks. bedre spisevaner, bedre selvværd, mere succes.

Når du er hypnotiseret, er dit forsvar ikke så meget på vagt og det er muligt, at komme til at arbejde med din underbevidsthed. Der lægger jeg nye måder at tænke på ind. Nye vejledninger til hjernen, kunne man kalde det. Det kaldes suggestioner. Underbevidstheden fungerer nemlig sådan, at den tror på og følger det, man siger til den. Så når du plejer at sige ” det kan jeg nok ikke finde ud af”, så følger underbevidstheden det. Eller hvis det du siger til dig selv er ”de andre er nok meget bedre end jeg er”, så indretter vi os efter den måde at tænke på. Og så opfører vi os derefter. Under hypnoser kan jeg så gå ind og lægge nye vejledninger ind til ny tænkning. Som f.eks ”Du føler dig sikker og i kontrol med dig selv”. Din underbevidsthed vil nu begynde, at følge den vejledning i stedet for.

Efter hypnosen kan du selv hjælpe til, ved at blive ved med at sige de nye ting til dig selv. Og du vil hurtigt opleve, at dit liv og dine vaner ændrer sig.

 

Hypnose er særdeles velegnet ved:

  • Angst
  • Stress
  • Fobi
  • Traume
  • Misbrug
  • Vandskræk
  • Flyskræk
  • Højdeskræk.
    • .. og alle mulig andre former for angst.
  • Eksamensangst
  • Lavt selvværd
  • Ændring af vaner
  • Indkøring af nye vaner
  • Søvnbesvær
  • Negative tankemønstre

 

Hypnose som regressionsterapi.

Du kan også bruge hypnose til, at undersøge ting, du ikke kan huske om dit liv, i vågen tilstand. Under hypnose kan du bringes tilbage i tiden og nogle gange få svar, på det du ikke kan huske. Kroppen husker langt mere end din hjerne. Og under hypnose, kan du bringes ned i kroppen og underbevidstheden.

 

Du hypnotiserer hele tiden dig selv.

På en måde hypnotiserer vi hele tiden os selv. Kender du f.eks det med, at du tænker ”Det finder jeg aldrig ud af?” Du har på den måde allerede påvirket dig selv til, at tro på det du siger til eller om dig selv. Når du har været i hypnose hos mig, vil jeg tale med dig om hvilke nye vejledninger du har fået under hypnoser og som du selv kan bruge til at holde gang i udviklingen så du kan få det bedste resultat.

 

Kan alle hypnotiseres?

Når du skal i hypnose første gang hos mig, vil jeg altid lave nogle tests for at se hvor hypnotiserbar du er. Det er ikke alle der er lige gode til at gå i hypnose første gang de prøver. Nogle har det meget led ved at det, og tager let imod. Andre har brug for mere tid og mere hypnose for at komme langt nok ned. Lidt på samme måde som hvis du skulle under narkose. Så ville det også være nødvendigt, at vide hvor stor en dosis du skulle have og hvordan du bliver påvirket af de forskellige ting. Det er ikke noget problem hvis det ikke er let for dig. Så bruger vi bare den tid det tager. Nogle oplever at de kommer dybere og dybere for hver gang. Så handler det ofte om at turde at give slip. Og at de bliver mere og mere tryg ved hypnoser og ved mig, fra gang til gang.

 

Du får det bedste resultat, hvis du er motiveret.

Det er selvfølgelig klart, at hvis du lige har fået behandling for rygestop og du så tænker ” Det her virker ikke og det skal jeg nok bevise”. Og du går direkte ud og tænder en cigaret, ja så er det ikke sikkert det virker. Du vil nok opleve, at det ikke smager godt, men hvis din agenda er, at bevise at du ikke kan hypnotiseres eller at hypnosen ikke virker, ja så er det ret sikkert, at du får ret. Derfor er det vigtigt, at du er motiveret for, at det skal virke. At du samarbejder med dig selv, kunne man sige. Du modtager en behandling, for noget du gerne vil af med ( eller noget du gerne vil starte med) og så samarbejder du selv, med dig selv, om at få det bedste resultat. Og så er det at du vil oplever, at hypnoser har hjulpet dig til at nå dit mål lettere.

 

Hvornår anbefaler jeg hypnose?

Jeg har i mange år arbejdet med kognitiv terapi, ved nogle af de tidligere nævnte problemstillinger. Jeg har arbejdet med grupper for både børn og unge og også individuelle samtaler, naturligvis. Den kognitive terapi, er næsten altid den man som terapeut vil vælge, at bruge i tilfælde af angst, fobi, afhængighed mv. Men jeg synes, det tager for lang tid for, specielt for børn og unge. Men også for voksne, der virkelig døjer, med den problemstilling de er plaget af. Når livet ikke virker og man ikke kan det, man plejer at kunne. Eller det ens kammarater kan. Så er et forløb på 3-6 måneder, før man er nogenlunde med igen, virkelig længe.

Derfor begyndte jeg, at søge efter andre former for terapi, som var lidt hurtigere. Men samtidig grundige. Og så faldt jeg over hypnosen og hypnoterapien. Når jeg laver hypnose, er det altid i forbindelse med terapi. Ingen hurtige hypnoser på 20 minutter, her i min biks. Det skal gøres ordentligt. Og for mig er det altså med en grundig hypnose og så en terapi under hypnosen. Og også med opfølgning efterfølgende.

 

Hvor mange gange skal der til?

Det kommer an på mange ting. For det første kommer det an på, hvad du skal behandles for. Hvis det er afhængighed, er det altid et forløb du skal følge på 5-10 gange. Og det vil nogle gange kunne ske i en gruppe, så udgiften bliver lavere. Hvis det er angst, vil jeg anbefale omkring 5 gange, med øvelser du skal lave selv mellem gangene. Og hvis det er lettere problemstillinger, er vejledningen 1-3 gange. Alt efter hvor godt du tager imod og hvor let du har ved at slippe kontrollen.

Sammenlignet med et kognitivt terapiforløb, som typisk løber over mindst 10 gange og omkring 3 måneder, kan du altså hurtigere komme i mål med hypnosen. Jeg er stor tilhænger af, at mikse. Så du går i et almindeligt terapiforløb og får hypnose, når det giver mening, ind imellem samtalerne.

 

Når du booker den første samtale..

Jeg anbefaler, at du kommer første gang til en samtale om, hvad der er din problemstilling. Så vi indkredser problemet og bliver skarpe på målet. Jeg undersøger altid hvad der evt. kunne ligge under problemstillingen. Der er altså ikke nogen hokus pokus og hurtig lynbehandling her.

  • Jeg arbejder grundigt og systematisk med din problematik, så der bliver et specifikt mål, at gå efter i behandlingen.
  • Jeg forklarer dig hvad hypnose er og hvordan det virker inden vi går i gang.
  • Derudover laver jeg modtagelighedstest på dig inden hypnosen.
  • Og du når, at komme i hypnose og ud af den igen.

Jeg vil gerne dele det op sådan, at du allerede har nået alt det, inden du kommer til den næste samtale og skal i hypnose og modtage behandling for dit problem. Når du allerede har prøvet at være i hypnose, uden at der var behandling, men har følt på din krop hvordan det virker, så går det meget lettere anden gang. Du kender mig og ved hvad der skal ske og hvordan det føles. Og det er min erfaring, at de fleste har lettere ved at give slip og lade sig hypnotiserer, når det foregår sådan. Jeg har tidligere arbejdet med dobbeltbookninger, men det er min erfaring, at det virker bedre sådan her. Derfor skal du altså booke 2 tider, for at nå at blive behandlet under hypnose.

 

Hvis du er i tvivl..

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du er i tvivl om, om hypnoterapi er noget for dig. Så tager vi en snak om det og jeg vejleder dig til den terapiform, der passer bedst til din problemstilling.

Charlotte Hartvig

Charlotte Hartvig

Psykoterapeut og Supervisor, i mere end 20 år. Skriv til mig via. formularen herunder.
Skriv til mig