fbpx
Familieterapi • TPHuset.dk
1432
page,page-id-1432,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Familieterapi

At få en familie til at køre kan være en stor og til tider besværlig opgave. Familien er jo dem, vi er tættest på, og hvor vi har de største følelser. Derfor er det også sværere, når der er konflikter der, eller hvis vores børn ikke trives. Nogle gange kan man ikke klare det selv og har brug for professionel hjælp.

 

 

Jeg hjælper hele familien

Jeg hjælper dig med at finde hoved og hale på problemerne og få dem skilt ad, så de kan blive prioriteret i den rigtige rækkefølge. Når tingene er gået skævt, føler hver enkelt i familien sig ofte alene og får følelsen af at kæmpe alene. Når I kommer i terapi hos mig, hjælper jeg hele familien. Ingen er forkerte eller har ansvaret alene, og jeg tager mig af alle i familien på lige vilkår.

 

Hvem deltager?

Familieterapi har fokus på hele familien. Udgangspunktet er, at familien er en dynamisk størrelse, hvor alle bliver påvirket af hinanden. Alle får mulighed for at blive hørt og taget alvorligt – stor som lille. Det er de voksne, der har ansvaret for familiens trivsel, og det kan jeg hjælpe dem med at tage. Når én i familien mistrives, er det alles ansvar at gøre noget ved det, da det påvirker hele familien. Jeg hjælper med at finde ud af, hvad der er det essentielle i problemet eller konflikterne. Det er de voksne, der er de centrale i behandlingen, da det er dem, der har det overordnede ansvar, og som skal træffe beslutninger om ændringer. Derfor kan familieterapi både være med deltagelse af hele familien eller kun med de voksne. Det er min erfaring, at det oftest er de voksne, der har brug for at blive mere sikre på de valg, de skal træffe.

 

Samtaler med børn alene?

Nogle gange får jeg henvendelser fra forældre, der gerne vil have, at jeg taler med deres børn. Alt efter hvor gamle børnene er, vil udgangspunktet være, at forældrene altid er til stede de første par gange. Fra omkring 12-14 års alderen kan børnene komme til samtaler alene. Hvis det er et mindre barn, vil samtalen ofte være kombineret med en gåtur eller lignende, så barnet ikke sidder i en situation, som virker kunstigt på det.

 

Skal vi forandre os?

I familieterapi kan der være korterevarende teoretiske input, ligesom der kan indgå undervisning. Jeg hjælper med at tage vare på hele familien, og mit udgangspunkt er, at alle skal kunne være en del af familien, som man er i, og ingen skal laves om eller tilpasses. Vi tilstræber ikke at finde kompromisser, men at alle bliver tilfredse og arbejder sammen om at blive det.

 

Gennem terapien får I større bevidsthed om, hvad der skal til, for at I kan lave de ændringer, der er nødvendige for, at alle i familien trives.

Charlotte Hartvig

Charlotte Hartvig

Psykoterapeut og Supervisor, i mere end 20 år. Skriv til mig via. formularen herunder.
Skriv til mig
[contact-form-7 id=”1406″ html_class=”cf7_custom_style_3″]