fbpx
Stress behandling i Randers. Kom angsten til livs med psykoterapi.
1426
page,page-id-1426,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stress

Jeg får mange henvendelser af personer, der er ramt af stress. Stress viser sig, når du har været for belastet gennem længere tid og har presset dig selv til mere, end hvad der har været godt for dig.

 

Hvad sker der med kroppen, når du er stresset?

Når jeg arbejder med stress, underviser jeg dig samtidig i, hvordan stress virker på kroppen, og hvad de normale symptomer er. Allerede der er det angstdæmpende for mange. Gennem et forløb hjælper jeg dig til at blive stabiliseret i kroppen igen og få god kontakt til dig selv igen. Der er ofte nogle vaner og tankemønstre, der er behov for at ændre, når man har eller har haft stress. Jeg hjælper dig med at omorganisere de tankemønstre, så de passer til dit liv nu.

 

Stress viser sig på mange måder og kan være i forskellige grader. Alle oplever at være stressede i kortere perioder, som går over igen, f.eks i næste uge. Den slags stress kan de fleste håndterer selv, og den føles ikke så belastende, at man behøver hjælp til det.

 

Hvis du er ramt af stress, vil du opleve det som om, du mister kontakten til dig selv. Det kommer ofte pludseligt efter en lang periode, hvor du har presset dig selv til at præstere mere, end du egentlig har kunnet. Du vil opleve at have svært ved at mærke, hvad du føler, eller hvad du kan lide. Al kontakt til dig kan føles som krav, som du ikke kan honorere. Oftest sover du dårligt om natten, og du glemmer ting, du ellers er vant til at huske.

 

Hvornår kan jeg komme i gang igen?

Når man er ramt at stress, er det vigtigt at få helt ro i kroppen, inden man begynder at få den til at præstere igen. Jeg oplever ofte, at personer med stress henvender sig, fordi de gerne vil have det til at gå væk, så de kan fortsætte som før. Men det er vigtigt at forstå, hvorfor kroppen er brudt sammen, og hvorfor den allerede gennem længere tid har været overbelastet. Derfor er det ofte nødvendigt at lave ændringer i livet efterfølgende. Det er forskelligt, hvor lang tid det tager alt efter, hvor belastet du har været, og hvor længe det har stået på. Vores erfaring er, at det kan tage alt fra 4-6 uger til 4-6 måneder.

 

Jeg oplever, at personer, der har været ramt af stress, ofte bliver mere tilfredse med sit liv, når de er kommet over det. De oplever større glæde over små ting i livet og større kontakt til sig selv.

Charlotte Hartvig

Charlotte Hartvig

Psykoterapeut og Supervisor, i mere end 20 år. Skriv til mig via. formularen herunder.
Skriv til mig
[contact-form-7 id=”1406″ html_class=”cf7_custom_style_3″]