fbpx
Hvorfor falder jeg for de forkerte typer? • TPHuset.dk
1527
single,single-post,postid-1527,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hvorfor falder jeg for de forkerte typer?

the-flip-side-of-love

Hvorfor falder jeg for de forkerte typer?

Når vi bliver forelskede, falder vi ofte for en, der er god til noget andet end det vi selv er god til. Hvorfor skulle vi blive interesserede og imponerede over det, vi selv kan så godt?

Det sidste par jeg havde i parterapi, var også faldet for hinanden fordi de havde set, at den anden var god til noget de ikke selv var så gode til. Hun havde set en mand der var impulsiv og sådan lige her og nu-agtig. Hun havde synes, at han var helt cool og afslappet. Han var faldet for, at hun var så god til at organisere, strukturerer og have styr på tingene. Wow havde de begge tænkt om hinanden. Det er helt vildt hvor god hun/han er til det (som jeg ikke selv er god til).

Desværre er det som regel de samme ting, der kan drive os til vanvid et par år senere. Så bliver det til ” han rydder aldrig op efter sig og har ikke styr på noget som helst”. Og han siger ” hun vil aldrig noget impulsivt. Det hele skal være så struktureret og opryddet hele tiden”. Vi falder altså for det modsatte i første omgang, men det er også det vi har svært ved at bo og leve med, når den første forelskelse har lagt sig.

Vi skal også selv udvikle os.

Der er også mere komplicerede grunde til, at vi falder for en der er modsat eller anderledes end os selv. Det er nemlig også sådan, at det er de steder vi selv trænger til at udvikle os, som vi falder for hos den anden. Så egentlig kan man sige, at vi bliver tiltrukket af personer, hvor vi har mulighed for at få vores egne svagheder i spil. Og øve os på dem. Så vi kan blive bedre.

Måske trænger den føromtalte mand til, at udvikle sig og blive bedre til at planlægge og strukturere sit liv. Og måske ville det i virkeligheden være en befrielse for hende, at kunne give sig hen til noget helt meningsløst og dejligt, selv om der stod en opvask. Begge ville sandsynligvis få det lettere med deres liv. Og samtidig få færre konflikter med hinanden.

Problemerne opstår, når vi vil lave hinanden om. Og det er desværre ofte det, der sker. Vi er utilfredse med den måde vores partner gør tingene på / er på, det skaber frustration i os og vi vil gerne have, at de laver sig om så vores frustration forsvinder. Det kan vi bare ikke. Eller hvis vi kan, er vi ikke interesserede i dem mere. De bliver kedelige. Eller ligner os selv for meget og derved mister vi muligheden for at udvikle os og vi mister interessen.

Vi må altså i gang med os selv. Når vi bliver irriterede over vores mand eller kvinde, må vi kigge på os selv og spørge ” hvad mon det her kan handle om? Hvor mon det er jeg trænger til at udvikle mig?.

Det er vigtigt at pointerer, at det ikke betyder at vi skal aflyse vores egne grænser. Vi skal heller ikke være ens. Men vi skal accepterer hinandens forskelligheder og se dem som en mulighed for, at vi kan finde ud af, hvor vi selv har brug for udvikling uden at blive ens.

Når vores partner ligner mor eller far.

En anden vigtig ting at nævne er, at vi finder sammen med personer hvor vi kan gentage de temaer fra vores barndom (med mor eller far), hvor vi ikke kunne blive tilfredse. F.eks. kan det være, at du har haft en mor der ville bestemme meget over dig. Og så kan du finde en mand, hvor du enten bliver bestemt over ( det er så dejlig genkendeligt og kan føles trygt) eller du finder en mand som du kan bestemme over ( ”der er ingen der skal bestemme over mig mere”). I begge tilfælde trænger du til udvikling det sted. For det ville være bedre for dig, at kunne begge dele, uden at nogle af delene var et problem og uden at du behøvede, at have kontrol over det.

Når du synes at du (igen) er faldet for den forkerte type mand eller kvinde, så er det altså på tide at kigge på dig selv og se hvilke steder det er, du gentager dine barndomstemaer og om det kunne være gavnligt for dig at slippe kontrollen lidt. Løsningen er altså ofte ikke, at skifte manden ud ( med en anden der ligner) men at komme i gang med sig selv.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.